Търсене в този блог

ЯЙЦА ПО ПАНАГЮРСКИ

В подходящ/ плосък / тиган се сипва вода до половината, добавя се сол и се оставя да заври. Яйцата се счукват едно по едно като се изсипват внимателно, за да не се разпръснат и се оставят 10-15мин. да се "забулят" като от време на време се заливат отгоре с горещата вода. Отделно се запържва маслото / аз го правя със зехтин или сусамово олио/. Яйцата се изваждат с решетъчна лъжица, поръсват се с червен пипер и отгоре се излива сгорещеното масло. Накрая се поднася с кисело мляко и счукан чесън /по желание/. Отгоре, също по желание, може да се поръси със ситно нарязан пресен магданоз или копър.
Не пиша за бройки и пропорции, защото всичко е според вкуса и това за колко души се готви, така че всеки сам може да си определи количествата.

Много лесно за приготвяне, а е неверотно вкусно и леко ястие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар