Търсене в този блог

БИЛКОВИ ЧАЙОВЕ СРЕЩУ ТЛЪСТИНИТЕ

В борбата със затлъстяването, в комбинация с разумното балансирано хранене и тренировките, много полезни могат да бъдат запарките и отвари от билки за отслабване, особено притежаващите жлъчегонно, очистващо и отслабително действие. Отделни билки, както и комбинации от тях успешно помагат  в борбата срещу тлъстините като изхвърлят токсините от организма.  

  • ЦВЕТОВЕ ОТ ЛАЙКА, ПЪПКИ ОТ БРЕЗА, ЖЪЛТ КАНТАРИОН И БЕЗСМЪРТНИЧЕ в равни пропорции. 1 супена лъжица от сместа се залива 1/2 л. вряла вода, престоява 15 мин. Взема се сутрин и вечер по 1 чаша. След вечерния прием не се яде и пие нищо до сутринта.
  • СИТНО НАРЯЗАНИ КОРЕНИ ОТ ЦЕЛИНА - 2с.л. се заливат с 1л преварена вода и се киснат 8 часа. След това се прецежда и се приема по 1/2 чаша 3-4 пъти на ден. Извлекът подобрява обмяната на веществата,  има пичогонно действие. 
  • ЛИСТА ОТ МЕНТА, ПЛОДОВЕ ОТ ФЕНКЕЛ, ЛИПОВ ЦВЯТ, ЧЕРЕН БЪЗ И ЛАЙКА, по равни части, се заливат с вряла вода в съоношение 1:20. Вари се още 15мин. на водна баня и се изстудява. Приема се по 1 чаша 3 пъти на ден в продължение на 8-10 седмици.
  • 2 с.л. смес от ЖЪЛТ КАНТАРИОН и 2г СУХИ ВОДОРАСЛИ се заливат с 0,5 л вряла вода. Вари се 15мин. на водна баня. След час се прецежда и се приема 4 пъти на ден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар