50гр. ИЗВАРА
100гр. ОРИЗ
100гр. ОРИЗ
3 яйца
1 връзка пресен
лук
1 малка глава червен или каба лук
1 морков
1 кофичка кисело мляко
задушен лапад или коприва
Подправки - девисил, копър,
черен, червен пипер, сол, галета, олио
Оризът се сварява и
отцежда. Охладен се смесва с изварата, 2-те яйца, лапада или копривата, ситно
нарязания пресен лук, настъргания на ренде кромид лук и моркова. Слагат се
подправките на вкус. Сместа се бърка с дървена лъжица, като постепенно се сипва
галетата до получаване на гъста консистенция. Добавят се 2-3 супени лъжици олио
и се бърка. Сместа се изсипва в намазнена с олио тавичка и се пече 30 мин. в
предварително загрята фурна.
10 мин. преди изваждането се залива с киселото мляко и 1 яйце, към което се прибавя сол и червен пипер. Получава се тънка коричка, върху която се поръсва ситно нарязан пресен копър преди поднасяне.
10 мин. преди изваждането се залива с киселото мляко и 1 яйце, към което се прибавя сол и червен пипер. Получава се тънка коричка, върху която се поръсва ситно нарязан пресен копър преди поднасяне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар