Търсене в този блог

ВЕГЕТАРИАНСКА МУСАКА



50гр.    ИЗВАРА
100гр. ОРИЗ
 3 яйца
1 връзка  пресен лук
1 малка глава червен или каба лук
1 морков
1 кофичка кисело мляко
 задушен лапад или коприва
Подправки - девисил, копър, черен, червен пипер, сол, галета, олио
Оризът се сварява и отцежда. Охладен се смесва с изварата, 2-те яйца, лапада или копривата, ситно нарязания пресен лук, настъргания на ренде кромид лук и моркова. Слагат се подправките на вкус. Сместа се бърка с дървена лъжица, като постепенно се сипва галетата до получаване на гъста консистенция. Добавят се 2-3 супени лъжици олио и се бърка. Сместа се изсипва в намазнена с олио тавичка и се пече 30 мин. в предварително загрята фурна.
 10 мин. преди изваждането се залива с киселото мляко и 1 яйце, към което се прибавя сол и червен пипер. Получава се тънка коричка, върху която се поръсва ситно нарязан пресен копър преди поднасяне.


Няма коментари:

Публикуване на коментар