Търсене в този блог

ДОМАШНА НАДЕНИЧКА С КАРТОФКИ НА ФУРНА

МНОГО ЕЛЕМЕНТАРНА И ЛЕСНА ЗА ПРИГОТВЯНЕ РЕЦЕПТА, КОЯТО ЧЕСТО ПРИЛАГАМ ПРЕЗ ЗИМАТА, КАКТО ПО ВРЕМЕ НА НЯКОИ ПРАЗНИЦИ, ТАКА И КОГАТО РЕША, ЧЕ МОГА ДА НАПРАВЯ ИЗКЛЮЧЕНИЕ ОТ ИНАЧЕ ОБЩО ВЗЕТО ЗДРАВОСЛОВНОТО СИ МЕНЮ:)
ПРОПОРЦИИТЕ СА СПОРЕД АПЕТИТА И БРОЯ НА КОНСУМИРАЩИТЕ.

ДОБРЕ ИЗСУШЕНАТА ДОМАШНА НАДЕНИЧКА ВЪВ ФОРМАТА НА ПОДКОВА СЕ НАЦЕПВА С НОЖА ЛЕКО НА РАВНИ ХАПКИ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ И СЕ СЛАГА В ТАВАТА. ОТГОРЕ СЕ ЗАЛИВАТ С ЕДНА-ДВЕ ЧАШКИ ЧЕРВЕНО ВИНО.
КАРТОФИТЕ СЕ НАРЯЗВАТ НА ТЪНКИ ШАЙБИ. НАРЕЖДАТ СЕ ОКОЛО НАДЕНИЧКИТЕ.  ПО ЖЕЛАНИЕ И СПОРЕД ВКУСА МОЖЕ ДА СЕ ПОРЪСИ С ПОДПРАВКИ, АКО НАДЕНИЧКАТА НЕ Е ДОБРЕ ОВКУСЕНА, НО ОБИКНОВЕНО ТЯ СИ ИМА НЕОБХОДИМИТЕ ПОДПРАВКИ. АЗ ЛИЧНО НЕ ДОБАВЯМ МАЗНИНА ЗА ИЗПИЧАНЕТО. ТЯ СИ ПУСКА ДОСТАТЪЧНО И ОСТАВА СОСЧЕ. РАЗБИРА СЕ, КОЙТО ИСКА МОЖЕ ДА ДОБАВИ МАЛКО ОЛИО ИЛИ ЗЕХТИН, АКО СЕ ОПАСЯВЯ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАЛЕПНАТ ЗА ТАВАТА.
ПЕЧЕ СЕ НА УМЕРЕНА ФУРНА.  ВРЕМЕТРАЕНЕТО ЗАВИСИ ОТ ТОВА ДОКОЛКО Е БИЛА СУХА НАДЕНИЧКАТА. КАРТОФКИТЕ СА ГОТОВИ КАТО ХВАНАТ ОРАНЖЕВА КОРИЧКА.

МЕЗЕТО Е ИДЕЛНО ЗА ЧЕРВЕНО ВИНЦЕ.

НАЗДРАВЕ!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар